• Melyik a legjobb vízszigetelési módszer?

  vizes falak szigetelése tartósan

  Magyarországon legalább kétszer kerül szóba egy ház esetén a vízszigetelés. Egyszer, amikor építik, aztán amikor kiderül, hogy rosszul építették, és időről időre javítgatják.

 • Vízszigetelés

  Soudal vízszigetelő és szaniter termékek

 • A vízszigetelésnek számos típusa létezik

  1. Talajszint alatti vízbetörésekkel és talajvízzel szembeni védekezés.
  2. A falakban, a kapillárisokban fölfelé áramló, talajszint fölötti vizesedés elleni védekezés.
  3. Tetőszigetelés.
  Mind a három külön szakma és külön technológiát, anyag- és eszközhasználatot, valamint szaktudást és gyakorlatot ígényel. Gyakran nem is azonos szakemberek végzik az adott szakmunkákat.
 • Tévhitek

  Penészes falak okozta kár

  Oszlassunk el mindjárt egy tévhitet: A VÍZ NEM ÁRT A FALAKNAK!

   

  A másik veszélyes tévhit a SZIVATTYÚZÁS. Gondoljunk csak bele, mit okoz egy ilyen eljárás az épület környéki talaj szerkezetében. A vízzel együtt ugyanis a talaj is mozog.

   

  Ha ártana a víz a falnak, ha szerkezeti károkat okozna, akkor nem állnának meg az extra igénybevételnek kitett hidak és Velence házai sem állnának immáron ezer éve (a Fondaco dei Turchi 1225 óta – vízben – áll). Márpedig ha ilyen extrém körülmények között ilyen időtávlaton át bírják teljes egészében vízben állva ezek az építmények, akkor nyugodtan kimondhatjuk, hogy egy háznak statikai tekintetben a sima nedvesedés évezredek alatt sem okoz még minimális kárt sem.

   

  Más baj van a vízzel és a vizesedő falakkal. Ha a pincében áll a víz, az kényelmetlenséget okoz. Ha a falakon, a kapillárisokon felkúszik a víz, és a lakótérben nedvesek a falak, akkor a gombásodás komoly egészségkárosodáshoz vezethet az ott lakók szervezetében.

   

  Kisebb, mégis komoly probléma a hőveszteség. A számítások szerint 1%-os falnedvesség növekedés esetén 5% hővezetés javulás következik be, ami hatalmas hőveszteséget jelent! Persze mindez csekélység ugyan az egészségkárosodás veszélyeihez képest, mégis hatalmas költség a pénztárcánknak hűtés-fűtés szempontból.

   
   

   

 • Kérdés esetére

  Ha kérdései vannak vízszigeteléssel kapcsolatban, ne habozzon, írjon!